RHINO + GRASSHOPPER – НАПРЕДНА ОБУКА ЗА АРХИТЕКТОНСКО МОДЕЛОВАЊЕ, ИЗРАДУ РЕШЕЊА И ЊЕГОВУ ПРОИЗВОДЊУ

Опис: 10 дневна онлајн обука

Почетак: Обука је подељена на два дела. Први део се одржава од 5. до 9. септембра, а други од 19. до 23. септембра.

Обука ће се одржавати на српском језику.

Учешће на обуци: 250 EUR
Рана регистрација до 18. августа: 200 EUR

Ментор: Звонко Вугрешек

ПО ЗАВРШЕНОЈ ОБУЦИ ДОБИЈАТЕ ОНЛАЈН СЕРТИФИКАТ И ГОТОВ ИШТАМПАН 3Д ПРОЈЕКАТ.

О МЕНТОРУ:

Звонко Вугрешек је архитекта, алгоритамски дизајнер и „Дигитални фабрикатор“ са дугогодишњим искуством у неколико компанија, петогодишњи члан Design Morphine, а такође и доцент на Технолошком институту (Institute of Technology) у Берлину.

 Звонко је направио невероватне пројекте, а студенти у Берлину га највише поштују управо због његовог специфичног, директног начина подучавања и преношења искуства.

Ако желите да савладате Rhino, Звонко је ментор од кога можете највише да научите. Под његовим менторством на овој обуци имаћете јединствену прилику да израдите и произведете своју идеју, односно израдићете свој финални пројекат помоћу CNC ласера. Штампање је укључено у цену обуке.

 Сазнајте више о Звонку и погледајте више његових пројеката овде.

ШТА ЈЕ RHINO И ЗАШТО ЊЕГОВА ПРИМЕНА У АРХИТЕКТУРИ СВЕ ВИШЕ РАСТЕ?

Rhinoceros је софтвер за 3Д моделовање са скупом сложених 3Д алата који омогућавају креирање сложених облика са великом прецизношћу и детаљима. Софтвер је компатибилан са већином програма за дизајн, техничко цртање, израду прототипа, рендеровање и илустрацију.

Rhino у архитектури се користи како би се избегао тежак процес сталних ручних модификација које ће се сигурно појавити у некој фази пројекта и тако се не губи време на ручно прецртавање и исправљање грешака. Grasshopper је додатак за алгоритамско моделовње у Rhino-у који користи визуелни програмски језик и служи као параметарски алат за дизајн. Уз помоћ Rhino + Grasshopper-а можете креирати разна параметарска решења, дигиталне фабрикације, 3Д принтове и тренутно је један од најсавременијих програма на светској архитектонској сцени.

Уз помоћ овог софтвера моделују се структуре различитих облика, а карактеристично је да се користи параметарски дизајн који као такав омогућава промену форме на основу претходно задатих параметара.

КОМЕ ЈЕ НАМЕЊЕНА ОБУКА?

Обука је намењена свим студентима архитектуре и архитектама који желе да користе овај алат да унапреде своје вештине, а затим га активно користе за креирање сложеног 3Д дизајна. Обука је намењена и онима који немају знања о софтверу, али и онима који већ имају нека знања, али им недостају практична знања.

ЗАШТО УПИСАТИ?

Поред учења како да прецизно моделујете сложене архитектонске форме и решења у 3Д од почетка до краја, ова обука укључује јединствену прилику да фабрикујете и произведете своју идеју уз помоћ CNC ласера , тако да готов пројекат можете користити у вашем портфолију.

Потпуним савладавањем овог софтвера постаћете конкурентни на домаћем и светском тржишту рада. Бићете у могућности да боље презентујете своје идеје домаћим и страним инвеститорима и тако обезбедите стабилнију зараду и подигнете цену свог пројекта.

КОЈИ ЈЕ ПРИНЦИП УЧЕЊА?

Обука обухвата професионалан и детаљан приступ који обухвата све елементе софтвера кроз практичну едукацију. Поред суштинског учења програма у циљу побољшања вашег радног учинка, обука обухвата „савете и трикове“ као и израду завршних пројеката од стране студената (користећи CNC ласер) под менторством искусног архитекте Звонка Вугрешека. 

Обука се одржава онлајн у мањим радним групама како бисте постигли максимум.

НАЧИН ПРИЈАВЕ

Попуните следећу пријаву

Након што попуните пријаву, послаћемо вам е-маил са фактуром коју треба да платите.

Ако имате питања, пошаљите их на info@meleemskopje.com

ШТА ВАМ ТРЕБА АКО СЕ УПИШЕТЕ НА ОБУКУ?

Сваки учесник треба да има инсталиран Rhinoceros на свом рачунару за квалитетно праћење обуке. Студентску или пробну верзију можете преузети на званичном сајту.

Плаћањем аутоматски резервишете своје место на курсу.

ЧЕСТО ПОСТАВЉАНА ПИТАЊА

  1. Желим да питам у које доба дана би се одржавао курс Rhino и колико би сати дневно трајао?

МЕЛЕЕМ: Обука ће се одржати од 17 часова, али у договору са групом термин се може померити за 18 часова. Сваки час траје 90 минута (настава и вежбе) и 1 сат домаћег задатка.

  1. Да ли је број учесника ограничен?

МЕЛЕЕМ: Број учесника није ограничен.

  1. Где ће се одржати обука?

МЕЛЕЕМ: Обука се одвија онлајн, свако у свом дому.

  1. Да ли је потребно претходно познавање софтвера?

МЕЛЕЕМ: НЕ, није вам потребно претходно познавање софтвера. Обука је осмишљена тако да вам од почетка објасни софтвер.

  1. Да ли обука за Rhinoceros захтева претходно знање о било ком 3D софтверу?

МЕЛЕЕМ: Нема потребе да знате било који други софтвер. Довољно је да имате инсталиран Rhinoceros на рачунару.

ПОСЛУШАЈТЕ МЕНТОРА ДИГИТАЛНЕ ФАБРИКАЦИЈЕ

* Погледајте пројекте ментора архитекте Звонка Вугрешека, његов портфолио можете погледати и на www.zvonkovugreshek.com

Пријавом на обуку сагласни сте са Правилима за учешће у активности коју организује, суорганизује или подржава МЕЛЕЕМ Скопје.

Ако се региструјете и откажете присуство из личних разлога, уплаћена партиципација се може вратити до 14 дана након уплате.

МОЖДА СТЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ…