Вредноста на архитектот е својата инспирација и имагинацијата да ги претстави во стварност, затоа – Let’s make it significant!

Марија Ѓурковиќ е исклучително талентирана млада архитектка, која секогаш се труди наученото да го примени во пракса колку што е можно подобро.

Марија одлично го совлада софтверот 3Ds Max + Vray и можеме да кажеме дека сме навистина горди за целиот нејзин напредок за време на обуката.
Вели дека по завршувањето на обуката почнала да го применува и продлабочува знаењето за софтверот, што посебно нè радува.

Поразговараме со неа за софтверот, а прикачивме и неколку фотографии од нејзини цртежи. Take a look. 

Марија, зошто ја избра токму оваа обука? 

Затоа што концептот на одвивањето на обуката е концизен и ефективен. Програмата е осмислена да се опфатат сите содржини кои се потребни за да се постигне одлично познавање на софтверот во областа на архитектурата.

Дали почна да го користиш софтверот откако ја заврши обуката? 

Да, по завршувањето на обуката го користам софтверот- го применувам и продлабочувам знаењето, во ентериерни уредувања и екстериер.

На кој начин ти помогна обуката за 3Ds Max + Vray? 

Оваа обука ми помогна моите идеи да прераснат во реалистични визуелизации кои ќе бидат во сооднос со моите очекувања како проектот навистина треба да изгледа.

Кој дел од обуката/ материјалот ти беше најинтересен, а кој најпредизвикувачки? 

Во текот на обуката најинтересен ми беше процесот на трансформација на 3D моделот во квалитетна визуелизација преку додавање на материјали и светла. Најпредизвикувачки дел за мене претставуваше наученото од предавањата, успешно да го применам во вежбите кои ги изработував додека траеше обуката.

Дали сметаш дека е неопходно да се вложува во неформално, дополнително оразование за да се има успешна кариера во областа на архитектурата? 

Да, архитектот постојано создава нови трендови во прикажувањето на архитектурата и затоа е потребно да вложува во усовршување на своите вештини кои доведуваат до успешна кариера.

Доколку има нешто што не те прашавме, а сакаш да го кажеш, слободно напиши го тука.

Вредноста на архитектот е својата инспирација и имагинацијата да ги претстави во стварност, затоа – Let’s make it significant!

Запиши се и ти на 10 дневна напредна обука за 3Ds Max + Vray во следната зимска група која почнува од 21ви февруари 2022.

Пријави се најдоцна до 25ти јануари и искористи го празичниот попуст – цена 12.000 денари.