Секако сакав да го научам BIM Revit и обуката на МЕЛЕЕМ ми беше добра прилика за тоа

Леона Соломовска една од повеќето студенти кои посетувале две наши обуки. Првата обука на која присуствуваше е Photoshop, а втората обука е таа за Autodesk BIM Revit. Со Леона накратко поразговаравме за нејзиното искуство со софтверот BIM Revit, а во прилог споделуваме неколку фотографии од нејзините проекти. 

Бидејќи ја посетуваше обуката за BIM Revit на МЕЛЕЕМ Скопје, ќе можеш ли накратко да споделиш кој дел од обуката/ материјалот ти беше најинтересен, а кој најпредизвикувачки? 

Целата обука ми беше многу интересна, најпредизвикувачки ми беше делот кога правевме внатрешен дизајн, но и целата обука да нацртам цел објект во програм со кој само што се сретнав.

 

Дали почна да го користиш софтверот по завршувањето на обуката? 

Да, го користам често.

На кој начин ти помогна обуката за BIM Revit? 

Го надоградив моето знаење со уште еден програм за архитектура.

Зошто ја избра токму оваа обука? 

Секако сакав да го научам BIM Revit и обуката на МЕЛЕЕМ ми беше добра прилика за тоа и како претходно искуство со вас ја имав обуката за Photoshop со која бев задоволна.

Дали сметаш дека е неопходно да се вложува во неформално дополнително оразование за да се има успешна кариера во областа на архитектурата? 

Секако, сметам дека тоа е најбитен дел за успешна кариера.

Запиши се и ти на 10 дневна напредна обука за BIM Revit во следната зимска група која почнува од 7ми февруари 2022.

Пријави се најдоцна до 25 јануари и искористи го празичниот попуст од 12.000 денари.