Софтверот е како отворена арена за да го постигнете целиот ваш имагинарен свет во неа

Во денешното интервју разговараме со Фиона Христоска, наша студентка која ја заврши обуката за 3Ds Max + Vray.
Фиона е исклучително љубопитна и креативна личност, која своите идеи успешно и со многу голема посветност ги трансформира во професионални редери, додека пак фотографиите од нејзиниот завршен проект се вистински доказ за нејзината фасцинираност од можностите на софтверот.

Прочитајте го интервјуто и погледнете повеќе фотографии од нејзиниот проект. 

Фиона, ја заврши обуката за 3Ds Max + Vray на МЕЛЕЕМ. Кој дел од обуката/ материјалот ти беше најинтересен, а кој најпредизвикувачки? 

Најинтересен дел ми беше и сè уште ми е откривањето на нови алатки и начини на користење на софтверот како и рендерирањето. А најголем предизвик ми беше да го изведам она што го имав на ум, секоја идеја и форма. Затоа што секогаш постои начин да се обликува и „изваја“ нешто во софтверот.

Дали веќе го користиш софтверот откако ја заврши обуката? 

Да, некогаш. Бидејќи сметам дека со вежбање се учи повеќе и пошироко.

Дали ти помогна обуката за 3Ds Max + Vray на некаков начин? 

Софтверот е како отворена арена за да го постигнете целиот ваш имагинарен свет во неа. Па така мене ми даде средина за имагинација, креативност и прикажување на дело во реална слика. Тој е приспособлив до најмал детал, па без сомнение бев изненадена.

Зошто ја избра токму оваа обука? 

Затоа што како за сè, па така и за претежно секој софтвер во архитектурата, мораме да пробаме и да експериментираме за да знаеме дали нешто ни одговара. Јас лично бев фасцинирана од резултатите што може да се постигнат.

Дали сметаш дека е неопходно да се вложува во неформално дополнително оразование за да се има успешна кариера во областа на архитектурата? 

Да, дефинитивно. Затоа што зад секој успешен архитект стои почетокот како најважниот дел од работата. Стои позадина исполнета со многу труд и вложување во себе.

Доколку има нешто што не те прашавме а сакаш да го кажеш, слободно напиши го тука.

Одлична обука. Одличен ментор.

Запиши се и ти на 10 дневна напредна обука за 3Ds Max + Vray во следната зимска група која почнува од 21ви февруари 2022.

Пријави се најдоцна до 3ти февруари и искористи ја промотивната цена од 12.000 денари, со можност за плаќање на 2 рати.