,,Нешто што ме највише мотивише је константан развој у свакој области.” – Интервју сa Јованом Јаневском

ИНТЕРВЈУ СА ЈОВАНОМ ЈАНЕВСКОМ

Реци нам нешто више о себи, чиме се бавиш, која су твоја интересовања?

Ове године завршавам студије архитектуре, а до тада сам посвећена изради мастер пројекта. Нека од мојих интересовања поред архитектуре су дизајн, уметност, стални напредак у креативном изражавању итд.

Шта те мотивише да стално учиш?

Нешто што ме највише мотивише је константан развој у свакој области, стално повећање критеријума и циљева који се траже у струци, уважавање сваког додатног труда и што више знања имате, веће су вам шансе за успех и стварање успешне каријере. .

Зашто сте изабрали 3Ds max + Vray?

Дуго сам желела да научим 3Ds max + Vray и када сам видела најаву обуке знала сам да је сада прави тренутак, а шта више, знање и употреба ових софтвера су све траженији и цењенији у професионалним сферама

На који начин се још образујете и усавршавате своје знање из области архитектуре?

Неопходно је стално пратити и проучавати нове трендове у архитектури и посветити довољно времена и пажње усавршавању нових вештина. Поред стеченог архитектонског образовања, добро је пратити светски познате архитекте јер они и даље први постављају правила успешног дизајна и никада не шкоди инспирисати се великим архитектима и њиховим пројектима.

Шта вам је било најинтересантније на обуци, а шта највећи изазов за савладавање?

Најзанимљивије је било и остало је откривање нових алата, начина њиховог коришћења и могућности које се са њима отварају и добијање коначног производа за који не можете да верујете да је направљен у тако кратком временском периоду од почетка године. Док је један од изазова на почетку био избор материјала и њихова употреба, али када се то савлада, следи изазов осветљења и начина израде професионалне визуализације ентеријера и њеног унапређења током рада.

Омиљени архитекти (домаћи и страни)?

Борис Чипан, Георги Константиновски, Јанко Константинов, Mies van der Rohe, Rem Koolhaas, Oscar Niemeyer и др.