CROWDFUNDING Skopje

urban snake

Urban Snake е проект изработен од студенти од факултет по архитектура, дизајн и машински факултет за време на Работилница Редизајн на Јавни Површини Скопје одржана во декември 2019та година, организирана од Скопје Лаб. Ментори на оваа група се архитект Сара Симоска и инжењер Владимир Ѓоргиевски.Тим студенти Сандра Николовска, Катерина Пановска, Кристијан Арсовски, Александра Христовска, Томислав Поповски, Ермал Белули и Марија Трајаноска. Гледај го видеото за проектот. 

Како можеш да ни помогнеш?


Секоја донација е важна, од најмала до најголема. Погледни ги начините на кои можеш да донираш.

 МакАрх Маица 600 ден. (Сите средства одат како донација за изработка на урбаната интервенција.)

 

МакАрх Чаша 600 ден (Сите средства одат како донација за изработка на урбаната интервенција.)

МакАрх Ташна 600 ден. (Сите средства одат како донација за урбаната интервенција.)

МакАрх Блузон 1200 ден. (Сите средства одат како донација за урбаната интервенција.)

Маска Славко Брезоски – Јас ви кажав дека не се согласувам да се допира мојата зграда.
200 ден
Сите собрани средства одат исклучиво за реализација на проектот Urban Snake

Извршете уплата (препорачливо со електронско банкарство или на шалтер)

 1. на ПП30 уплатница

  Сметка на налогопримач

  210068847250276

  Назив на налогопримач

  Здружение за развој на урбана култура и актуелизација на простор МЕЛЕЕМ Скопје

  Адреса на налогопримач

  Карпош – Скопје

  Цел на дознака

  Донација Скопје

 2. Да ја испратите уплатницата на email contact@meleemskopje.com

 3. Напишете во мејлот што од производите сакате: Маица, чаша, торба или маска

 4. За маица – напишете во мејлот која величина на маица сакате S, M, L, XL, женска или машка.

 5. За блузон напишете кој број S, M, L, XL, XXL блузоните се унисекс.
 6. Напишете од кој принт сакате со име на архитектот.
Сите собрани донации одат исклучиво во изработка на урбаната опрема. Доколку сакате да донирате поголема сума од наведената, ве молиме контактирајте нe на contact@meleemskopje.com

Доколку донирате цела клупа, или цела коцка, вашето име или името на вашата компанија ќе бидат запишани на урбаната опрема. Дополнително ќе го добиете целиот пакет на промотивни производи (маица, чаша и торба).

Интернационален трансфер

Аssociation for Urban Culture Development and Space Actualization MELEEM – Skopje
 
st. Nikola Tesla no. 2/2-11, Skopje, 1000, Macedonia 
 
VAT number: МК4057013522380 
IBAN: MK07210722000073690 
SWIFT: TUTNMK22 
Bank: NLB Bank AD Skopje Bank address: st. Mother Teresa no. 1, Skopje, 1000, Macedonia
 
Трошокот за поштарина, не е вклучен во сумата на производите. Тој трошок треба да се покрие дополнително од нарачателот во зависност од кој тип на пратка ќе биде и која ќе биде тежината на пратката. 

До сега собрани средства

физички лица

14.190 ден

правни лица

1.900 ден


потребни средства за цел проект

615.000 ден

потребна сума за:

една коцка

35.000 ден

една клупа

15.000 ден